Opening kunstexpositie Frans Roobeek in Gemeentehuis te Joure

Vrijdag 16 juni  heeft de heer Loek Hogenhout uit Woudsend, de expositie geopend van grafisch kunstenaar Frans Roobeek uit Wijchen. Als kunstliefhebber zet hij neer hoe prachtig het is als mensen geraakt worden door een woord, een beeld en dat kunnen delen: Love.

In het informele gedeelte komt de kunstenaar zelf aan het woord.Roobeek is geboeid door bewegingen: in de natuur, bewegende mensen, verkeersstromen, door natuurkrachten, eeuwen van erosie. Dit alles inspireert hem. Hij zoekt bewust naar patronen en structuren waar hij ook is, dicht bij huis, soms ook verder van huis, in de USA, Japan of Taiwan.In allerlei technieken zoals litho’s, houtsneden en etsen, verbeeldt hij wat hij ziet. Intuïtief combineert hij grote lijnen en details, soms verwerkt hij er Chinese tekens in, of Japanse Katakana, het fonetisch schrift dat in het Japans gebruikt wordt voor leenwoorden uit Europese talen. De veelheid aan technieken maakt zijn werk boeiend en interessant.

Ter afsluiting maken we met hem een rondgang langs de 33 tentoongestelde kunstwerken. Hij geeft een heldere duidelijke uitleg bij de technieken die zijn gebruikt, bijvoorbeeld hoe komt een suikerets tot stand.

Zijn veelzijdige werk is van 19 juni t/m 8 oktober 2017 tijdens de openingstijden van het Gemeentehuis te Joure bezichtigen, een aanrader!

deel/share