Atelier- en tuindagen 2018

 

Op 15 en 16 september 2018 worden de tweejaarlijkse Atelier- en Tuindagen Joure en omgeving gehouden. In Simmer 2000 vond dit evenement voor het eerst plaats. Een geslaagd initiatief, want in 2018 betreft het de 11e editie. 

Download hier de Folder met de route 2018

In het kader van dit speciale culturele jaar heeft Stichting Keunst en Keur de Atelier- en Tuindagen 2018 op een speciale leest geschoeid. Voor deze speciale gelegenheid zijn in Park Heremastate te Joure drie indrukwekkende sculpturen van Gjalt Blaauw geplaatst.

Veelheid aan stijlen

Bij de selectie is het uitgangspunt kunstenaars uit Joure en omgeving. Zowel (semi-) professionele kunstenaars als amateurs. Op 25 locaties is het werk van een of meerdere kunstenaars te bewonderen.

De route kenmerkt zich door een veelheid aan stijlen, technieken en materialen. Start- en informatiepunt is Miks Welzijn, Brugstraat 1 te Joure. Een overzicht van kunst van alle deelnemende exposanten geeft de bezoeker een goede indruk wat op de route van Atelier- en Tuindagen te verwachten is aan kunstuitingen.

 

Vrijdag 14 september om 16.00 uur zal deze overzichtstentoonstelling in Miks door de heer Gerard Hemmes feestelijk worden geopend.

Verbinding kunst en natuur

Uitgangspunt is de ‘ferbining’ van kunstcreaties onderling en de verbinding van kunst en natuur in bijzondere tuinen met als doel het samen te voegen tot een kleurig en boeiend geheel. Ook de wereld van de Kunst en de Couture willen galeriehouder en exposant Fransje Versloot en couturier Hans Noordstrand  gaan verbinden door Taal van beeld, vorm en kleur.  Op zaterdag 15 september is er in de Galerie om 17.00 uur een lezing en modeshow.

Meer over alle locaties en deelnemers: Locaties 2018 en Informatie over de deelnemende kunstenaars.