Datum Atelier- en tuindagen 2018 bekend

Zaterdag 15 en zondag 16 september 2018 worden de Atelier- en tuindagen van Joure en omgeving gehouden.

In het kader van Culturele Hoofdstad 2018 (Leeuwarden 2018) wil Stichting Keunst en Keur de elfde editie een bijzonder karakter geven. Voor deze gelegenheid wordt Park Heremastate betrokken bij de activiteiten.

Sculpturen Gjalt Blaauw                                                        

Zijn indrukwekkende sculpturen zijn te zien van 3 augustus t/m 22 september 2018

Het werk van Gjalt Blaauw kenmerkt zich door heldere vormen en een poëtische speelsheid.

Het materiaal dat Blaauw gebruikt is staal, geverfd in vrolijke kleuren of roodbruin geroest, en steen. Ondanks de zwaarte en vastheid van het materiaal ademen de sculpturen een en al lichtheid. Vaak lijken ze te wapperen als een vaandel of te flakkeren als een vlam. Andere werken doen denken aan een wolk of rookpluim.

Bij Narcissus wist Blaauw met staal zelfs een rimpelende waterspiegel te suggereren. Veel werken bestaan uit twee of meer losse elementen in een op het oog nogal wankele compositie. Ze wekken eerder de indruk te zijn gemaakt met een wat groot uitgevallen blokkendoos dan dat ze het resultaat zijn van een artistiek concept. Maar juist in dat directe en ongekunstelde karakter ligt de aantrekkingskracht van deze beelden.

Meer informatie over het werk van Gjalt Blaauw is te vinden op: www.gjaltblaauw.nl

zie voor meer informatie over de route en deelnemers:  Atelier- en tuindagen 2018

deel/share