Wij doorbreken de cirkel van geweld

Allereerst wensen we iedereen een voorspoedig en gezond nieuwjaar. Het mag dan februari zijn en Drie Koningen alweer achter ons liggen, eenieder voorspoed en gezondheid wensen hangt niet aan een datum. Wij vinden dat het altijd mag en kan. Vooral in deze tijd van corona met alle zorgen en beperkingen van dien.

We waren in oktober vorig jaar zo enthousiast met de opening van de expositie van Benno Pen en de verlenging van Dick Finkelnberg in het gemeentehuis en van fotograaf Piebe van den Berg in de bibliotheek. Helaas kregen we weer te maken met een lockdown. Gemeentehuis en bibliotheek bleven weliswaar open, maar het is niet echt een tijd dat je gemakkelijk even binnenloopt om een expositie te bekijken. Bovendien werden contacten zoveel mogelijk afgeraden. Dus werd besloten om de tentoonstellingen te verlengen.

Toch loopt het allemaal weer iets anders dan gepland. De gemeente kreeg het verzoek mee te doen aan een reizende tentoonstelling over het doorbreken van de cirkel van huiselijk geweld en kindermishandeling.

De Multimediale tentoonstelling bestaat uit prachtige, artistieke posters en een fotokrant. Aan ons de vraag of wij als stichting deze tentoonstelling wilden organiseren. Natuurlijk wilden we dat. Zo kunnen wij als Keunst en Keur ook helpen die cirkel van geweld te doorbreken. Dus start op 14 februari de nieuwe expositie in het gemeentehuis. 

In de bibliotheek blijft wel het werk van fotograaf Piebe van den Berg hangen. Joure als foto-object is zeker de moeite van het bekijken waard 

Meer nieuws 

  • De Oorsprong in Sint Nicolaasga is overgegaan in andere handen. Exposities zijn daar voorlopig niet meer mogelijk. Erg jammer natuurlijk, want het was zo’n mooie gelegenheid. Of en hoe dat in de toekomst weer kan, blijft onzeker. We zijn dus op zoek naar een andere geschikte expositieruimte in de gemeente. 

deel/share