Atelier- en tuindagen

In 2018 werden de laatste Atelier – en tuindagen gehouden.

Keunst en Keur is zich aan het beraden om dit prachtige tweejaarlijkse evenement voor kunstenaars en kunstliefhebbers in een andere opzet te organiseren.

In een werkgroep worden alle voor en tegens van een nieuwe opzet momenteel stevig doorgesproken. Er is een voorkeur voor een kunstweekend op een vaste locatie. Het vijfjarig jubileum van onze Stichting in februari 2021 zou dan een bijzonder mooi  tijdstip zijn. De voorbereidingen worden enthousiast in gang gezet.

Helaas. Door de Corona crisis hebben we onze ‘brainstorm’ bijeenkomsten en vergaderingen moeten staken. Maar we hebben goede hoop dit in het voorjaar weer op te pakken.

Atelier- en tuindagen 2018 

Op 15 en 16 september 2018 werden de tweejaarlijkse Atelier- en Tuindagen Joure en omgeving gehouden. In Simmer 2000 vond dit evenement voor het eerst plaats. Een geslaagd initiatief, want in 2018 betroft het de 11e editie. 

In het kader van dit speciale culturele jaar heeft Stichting Keunst en Keur de Atelier- en Tuindagen 2018 op een speciale leest geschoeid. Voor deze speciale gelegenheid zijn in Park Heremastate te Joure drie indrukwekkende sculpturen van Gjalt Blaauw geplaatst.

Veelheid aan stijlen

Bij de selectie is het uitgangspunt kunstenaars uit Joure en omgeving. Zowel (semi-) professionele kunstenaars als amateurs. Op 25 locaties is het werk van een of meerdere kunstenaars te bewonderen. De route kenmerkt zich door een veelheid aan stijlen, technieken en materialen. Start- en informatiepunt is Miks Welzijn, Brugstraat 1 te Joure. Een overzicht van kunst van alle deelnemende exposanten geeft de bezoeker een goede indruk wat op de route van Atelier- en Tuindagen te verwachten is aan kunstuitingen.

Verbinding kunst en natuur

Uitgangspunt is de ‘ferbining’ van kunstcreaties onderling en de verbinding van kunst en natuur in bijzondere tuinen met als doel het samen te voegen tot een kleurig en boeiend geheel.

Meer over alle locaties en deelnemers: Locaties 2018 en Informatie over de deelnemende kunstenaars.