Officiële start

Opening 90e kunstexpositie in Gemeentehuis.

Donderdag 3 maart heeft de heer Maarleveld, secretaris/directeur van de Gemeente De Fryske Marren de expositie geopend van José Hingst.
Als bestuurder van de Gemeente weet hij hoe belangrijk het particuliere initiatief is.
Hij vindt het prettig dat er iedere keer weer iets anders hangt in het Gemeentehuis en spreekt zijn waardering uit voor de kunstenaar.

Christien Jelsma vertelt: nu het Museum Joure geen exposities meer faciliteert in het Gemeentehuis en de Bibliotheek, heeft de nieuwe Stichting Keunst en Keur deze taak op zich genomen. Dit is de 1e expositie georganiseerd door de Stichting Keunst en Keur. Ondertussen op de kop af is het ook de 90e expositie die, voorheen door de Expositie Werkgroep van het Museum en daarvoor de Kultuerried, hier is georganiseerd.

De heer Maarleveld:  “Op naar de 100e expositie”.

In het informele gedeelte komt de kunstenaar zelf aan het woord. José Hingst is 8 jaar actief aan het schilderen. Ze is autodidact en wil zich graag verder bekwamen. Eerst schilderde ze in opdracht voor familie en kennissen. Sinds 1½ jaar geeft ze ook schilderles in Lokaal Ambacht. Haar voorkeur ligt bij de grafische composities. “Ik zal nooit iets realistisch schilderen”. Ze vindt het belangrijk om gevoel en creativitiet in een kunstwerk kwijt te kunnen.

Ter afsluiting lopen we met haar langs de tentoongestelde kunstwerken.
Ze heeft een heldere duidelijke eigen stijl van schilderen. In deze expositie wisselen kleine schilderijen elkaar af met groter werk. Soms zwart wit, maar ook met grote kleurige vlakken en heel mooi in balans. Een plezier om naar te kijken.

Tijdens de openingstijden van het gemeentehuis te bezichtigen, een aanrader!

opening expositie José Hingst
opening van de expositie van José Hingst in het gemeentehuis in Joure.

Bewaren

Bewaren

Bewaren