‘In Twaspan yn de Oorsprong’

In de buitenlucht op een overvol terras van de voormalige Stoeterij, heeft Jaap Maks zondag 30 juni de expositie ‘in twaspan yn de Oorsprong’ geopend. Poëzie en schilderijen van Roorda en Roze.

Het is bijna vier jaar geleden dat Marije Roorda voor de stichting Keunst en Keur een gedicht schreef en de naam Keunst en Keur bedacht! Stichting Keunst en Keur is extra trots deze expositie te mogen presenteren.

Jaap Maks kent als galeriehouder het twaspan Marije Roorda en Bernardien Roze al een tiental jaren. Hij roemt hun samenwerking in gedichten en schilderijen. Hier in de Oorsprong, is een prachtige expositie ingericht. Bernardien gaat zich, nu ze gepensioneerd is, verder bekwamen als kunstenaar. Deze expositie zal vast niet de laatste zijn!

Voordat het moment is aangebroken om met de kunstenaars de expositie te gaan bekijken hebben Marije en Bernardien een persoonlijke inkijk gegeven in hun jarenlange samenwerking, vriendschap, waardering voor elkaars creativiteit en wat dit met hen doet. Het werd stil op het terras, de ontroerende woorden van de beide kunstenaars klonken nog na…………

Tot 7 oktober is de expositie in de Oorsprong dagelijks te bezichtigen.

 

deel/share