2 Park Heremastate, Gemeentehuis de Fryske Marren
Gjalt Blaauw. Kenmerkend aan het werk van Gjalt Blaauw zijn de heldere vormen en de poëtische speelsheid. Het materiaal dat Blaauw gebruikt is staal, geverfd in vrolijke kleuren of roodbruin geroest en steen. Ondanks de zwaarte en vastheid van het materiaal ademen de sculpturen een en al lichtheid. Vaak lijken ze te wapperen als een vaandel of te flakkeren als een vlam. Andere werken doen denken aan een wolk of rookpluim. Soms weet Blaauw met staal zelfs een rimpelende waterspiegel te suggereren.
Meer informatie over het werk van Gjalt Blaauw is te vinden op: www.gjaltblaauw.n
3 Klokkenmakerij Jacob ten Hoeve, Midstraat 37
Jacob ten Hoeve ontwerpt en maakt uurwerken, waarbij het ambacht wordt gecombineerd met moderne vormgeving tot innovatieve eigentijdse design uurwerken. Hij heeft onder andere oude en nieuwe uurwerken met elkaar samengevoegd waardoor nieuwe ontwerpen en modellen zijn ontstaan. De combinatie van oud en nieuw maakt dat het ambacht behouden blijft.
Geeske Roorda. Beeld is belangrijk voor Geeske Roorda. Na een periode van ziekte zag Geeske begin 2017 een kans om zichzelf te gaan ontwikkelen in de fotografie. Deze kans heeft ze gegrepen, ze wil onderscheidend werk gaan maken. Haar rijke fantasie is steevast het uitgangspunt binnen haar werk. Daarnaast zet Geeske haar zelfbeeld ook met enige regelmaat centraal. Het leidt tot bijzondere foto’s die veelal behoren tot de categorie ‘Digital Art’. www.GeeskeRoorda.nl
4 Rebelle Bloemstyling, Midstraat 44
Sipke de Schiffart maakt houtwerk/sculpturen.
Hij wordt vooral geïnspireerd door de natuur. De mogelijkheden die de houtstructuren hem bieden bepalen het resultaat. Vaak zijn dit dieren of menselijke figuren. Hij maakt ook abstract werk.
Sijke van der Meer-de Jong. Uitgangspunt bij het maken van mijn schilderijen is om balans te vinden in een kleurrijk levendig geheel. Ik heb niet echt een eigen stijl, alhoewel je “handschrift” altijd terug te vinden is in je werk. Bijna alles boeit mij (behalve portret schilderen). Iets totaal anders is het iconen schilderen. Dat is voor mij spiritueel. Verder het werken met verschillende technieken en materialen in combinatie met de juiste “touch”voor kleuren. Dat geeft mij voldoening en ik word er blij van. Komt u zelf maar kijken bij Rebelle of bezoek de website: www.sijkevandermeer.nl
5 Doopsgezinde Kerk, Midstraat 70-72
Age Bakker. Ik laat schilderijen zien van portretten, landschappen en een stilleven, naast de voor mij vertrouwde schilderijen van luchten, water en schepen. De portretten zijn van voor mij bekende en onbekende personen, van jong tot oud. Met deze diversiteit in onderwerpen denk ik mee te gaan in het thema van deze expositiedagen. De stijl van alle schilderijen is realistisch met een duidelijke penseelvoering en zijn zowel in acryl als in olieverf uitgevoerd. Er komen naast eerder getoonde werken ook de nieuwste schilderijen in deze expositie. Na jaren les ben ik zelfstandig verder gegaan met deze prachtige kunstvorm en breng ik mijn ervaring intussen over bij een aantal cursisten.
Quiltgroep. Iedere 3e dinsdag van de maand, worden quilts gemaakt voor speciale projecten, zoals: Little quilts of love, Hartjesquilts, Stichting Regenboogboom, Stichting Amecet. Er wordt gewerkt aan eigen werk, gebreid, gehaakt en geborduurd. Sinds twee jaar komen een aantal quiltsters op de 1e woensdagmiddag bij elkaar om te werken aan “comforters”. Warme lappendekens, bestemd voor vluchtelingen in het Midden-Oosten. Tijdens de Atelier- en tuindagen is ook werk te zien met een speciaal thema: Something old, something new, something borrowed, something blue worden getoond. Daarbij is een unieke tentoonstelling van de trouwjurken van de maaksters te zien.
6 Locatie Henk van de Werf, Torenstraat 30
Janny Hanje- Piersma. Tekenen en schilderen is van jongs af aan mijn grote passie. Schriften, kranten, enveloppes. Niets was veilig voor mijn krabbels, overal tekende ik op. Ik schilder in velerlei technieken, wat ook een zeer grote verscheidenheid aan werken op heeft geleverd. Deze technieken heb ik in de loop van mijn leven opgedaan bij verschillende cursussen van o.a. Hans Noordermeer, Vincent Post, Gerrit Terpstra en van Ester Eggink van het ‘Toanhus’ in Joure. Mijn onderwerpen zijn ook zeer verschillend, van dieren tot landschappen, van stillevens tot portetten.
Janke Minnema. Mijn beelden maak ik uit serpentijn of albast. Serpentijn is een verzamelnaam voor een grote groep steensoorten uit Zimbabwe. Albast is een marmerachtige kalksteen, die als knollen in de grond voorkomt. Land van herkomst Spanje. Na het bewerken van de ruwe steen, door hakken, raspen, vijlen en polijsten, is het heel spannend of het eindresultaat wordt wat je ervan verwacht. Schilderen doe ik ook met heel veel plezier. Heerlijk om te experimenteren en verschillende dingen uit te proberen. Het resultaat is dan ook wisselend. Materialen die ik gebruik zijn acryl op MDF of paneel.
7 Galerie Skarsterlân, Hoek Torenstraat/Krim
Ian Jongerius. In 1991 begon hij Galerie Skarsterlan in Idskenhuizen aanvankelijk bedoeld als promotie voor eigen werk, maar al spoedig een geliefde expositieplek voor kunstenaars uit het hele land.
In 2005 verhuisd naar Joure. In 2008 werd een werkplaats op Schiermonnikoog gerealiseerd, waar hij voornamelijk werkt in hardsteen en marmer en waar een deel van zijn beelden te zien is. galerieskarsterlan.com
8 Museum, Geelgieterstraat 1-11
Jehannes Hibma. Ontwerper en monumentaal vormgever, woont en werkt in Wommels. Na de opleiding aan de kunstacademie is hij tot 1998 werkzaam als decorontwerper. Na deze periode gaat hij zich steeds meer toeleggen op het maken van beelden in steen, hout, staal, brons en verschillende, vaak onverwachte materialen. Zijn beelden zijn theatraal en vertellen een verhaal. Sinds 2012 beschikt hij over een ruim atelier op het industrieterrein. Naast zijn werk als beeldhouwer geeft hij daar ook les in beeldhouwen en boetseren.
Beeldhouwatelier Jehannes Hibma, De Iisbaan 13f, 8731 DW Wommels, +31613775944 info@jehanneshibma.nl www.jehanneshibma.nl
9 Aafje’s Glêswurk, Geelgieterstraat/Sinnebuorren
Aafje Monderman maakt sinds mei 2016 op ambachtelijke wijze raamwerken, skûtsjes, zeilbootjes, dieren, enz. van vlakglas. Zij doet dit volgens de Tiffany-methode en als glas in lood. Ook het maken van een raamwerk naar een foto is mogelijk, of een opdracht in overleg, evenals restauratie van Tiffany of glas in lood.
In haar werkplaats aan de Sinnebuorren (zie foto) is ze op donderdag, vrijdag en zaterdag aanwezig.
10 Zorgcentrum Sint Theresia, Prof. T. Brandsmaweg 62
Tineke de Vries. De collages van Tineke ontstaan spelenderwijs en veelal zonder opgezet idee. Met stukken gescheurd karton en papier, afbeeldingen uit tijdschriften en acrylverf, creëert zij een nieuwe, ongewone situatie waar iedereen zijn/haar fantasie op los mag laten.
Om ieders fantasie de vrije loop te laten zijn de collages zonder titel.
11 Atelier Hemaai, Prins Bernhardlaan 21
Maaike Lenis. De beelden, figuren en schilderijen van Maaike worden gemaakt met een verharder: Powertex. Een veelzijdige materie met veel mogelijkheden en technieken. Het wordt gebruikt in combinatie met diverse andere materialen.
Speelse, elegante en abstracte figuren van dames, vogels, vissen en andere figuren, maar ook schilderijen zijn het resultaat.
In het eigen atelier worden workshops gegeven.
Corine van de Linde is in de jaren ’90 begonnen met aquarel, daarna heeft ze decennia lang geen kwast aangeraakt omdat gezin en werk streden om voorrang. In 2017 is Corine weer begonnen met acryl schilderen. Ze wordt geïnspireerd door de dingen om haar heen, flora en fauna. Details van straatjes en gebouwen. Soms zit er een grapje in haar werk. Ze werkt ook in opdracht. In haar vroegere periode had ze geen middelen voor echt materiaal, daarna raakte ze haar baan ook nog kwijt maar werd een ateliertje rijker; dus wat belemmert haar nog. Voor meer informatie corinevandelinde@gmail.com, m. 06 22833884
12 Eigen Atelier Sijke Gorter, Prins Willem Alexanderstraat 79
Voor Sijke Gorter is de natuur haar inspiratie bron.
Vorm en kleur zijn belangrijke elementen.
Eco-print past zij toe op kussens, sjaals en kaarten.
Vrij borduren gebruikt zij bij het maken van haar schilderijen. Momenteel maakt zij objecten met gebruik van metaal en stof al dan niet bewerkt met textielverf.
Zie voor meer informatie haar website www.textielenkunst.weebly.com.
13 Eigen Locatie: Gad en Jaap Bros, Zuiderveldstraat 33
Bij Lekker Bros, in de kleinste bakkerij van Friesland, worden de lekkernijen in eigen bakkerij in Joure gemaakt: van ingrediënt tot eindproduct. Pure, lokaal geproduceerde lekkernijen zonder kleur-, smaak- en hulpstoffen. Zo weet je precies wat je krijgt. Grondstoffen worden zoveel mogelijk lokaal betrokken. Zo komt (klein)fruit van de Permatuin in Joure (ook open tijdens de Keunst en Keur dagen) of van Streekboeren. Evenals grondstoffen als meel (Molen t’ Lam, Woudsend) of eieren en zuivel. Bonbon’s, truffels, en gebak. Alles van grondstof tot eindproduct in eigen huis geproduceerd. Tijdens de Atelier- en Tuindagen dagen kunt u proeven, kijken en ook proberen. Het is dan mogelijk om zelf truffels te maken en af te werken. www.lekkerbros.nl
Jaap Bros. Op de lagere school kwam eens in de zoveel jaar een pottenbakker. Een in mijn ogen oude man, die in zijn act potjes liet mislukken, leerlingen ook liet draaien op de schopschijf en met veel humor wat spaarvarkentjes draaide.
Nu ben ik zelf, na mijn pensioen, begonnen met pottenbakken, nee geen varkentjes, wel voornamelijk “gebruiks”goed met een kleine “k”.
14 Ruitervorm, Celsiusweg 1
Jan Hoff werkt sinds 2013 in de stijl van het constructivisme. Hij maakt driedimensionale composities uit strookjes donker of licht glanspapier. Deze worden onder een hoek van 45 of 90 graden gelijmd op de drager in een ritmisch abstract geometrisch patroon. Door de licht- en schaduwwerking roepen zijn reliëfs een sterk gevoel van evenwicht en verstilling op, terwijl ze tegelijkertijd ook heel levendig zijn.
Steeds hetzelfde en toch steeds anders. Recent is zijn carrière in een stroomversnelling gekomen en gaat hij onder andere exposeren in New York, Parijs en België.
Siska Ruiter is grafisch ontwerper met een passie voor handgeschept papier.
Ze mag graag de computer van tijd tot tijd verlaten om terug te gaan naar het ambacht van papier scheppen en drukken met houten letters en linoleum. Dit zorgt voor veel inspiratie voor haar hedendaags creatieve werk. Zie www.groenengrafisch.nl en volg me op Instagram
Marike Wiggers. Het centrale thema waar ik mij al jaren mee bezig houd, zijn organische en kunstmatige patronen. Ik haal mijn inspiratie uit gebouwen, plattegronden, Google Earth, de natuur, archeologie en comics. Hoe het vervolgens op doek of papier komt, kan variëren. Soms zit er een figuratief element in, maar meestal zijn het abstracte beelden van de (mijn) werkelijkheid. Herhaling en ritme zijn kenmerken van bijna al mijn werk. Soms leg ik beeld over beeld neer. Hierdoor ontstaat een gelaagd patroon, een verschuiving die ik interessant vind.
Ik maak eerst verschillende schetsen, toeval is dan nog belangrijk. Vervolgens werk ik een schets uit en vergroot hem op doek of papier. Toeval speelt dan geen rol meer. (Marikewiggers.nl en Instagram).
15 Fysiotherapie De Jong, Celsiusweg 1c
Aafje Terlaak Poot-Haitsma (1966), portretschilderes en meer. Op dit moment vierdejaars student van de kunstacademie. Dat resulteert in onderzoek, processen en van de gebaande wegen af. Het proces, welke materialen, hoe schilder ik, hoe bouw ik een schilderij op, al dit soort vragen leiden soms tot originele oplossingen. Sinds 3 jaar geeft Aafje in de wintermaanden schilderles in Joure aan een enthousiaste groep cursisten. Laat u verrassen door de schetsen en studies van levend model, enkele verwerkt in mooie etsjes. Daarnaast enkele landschapschilderijen en een kennismaking met keramiek. U bent van harte welkom in de moderne ruimtes van de praktijk waar ik dit weekend te gast mag zijn.
Johan Schuurman. Na 7 jaar Martin Sijbesma nu alweer 3 jaar bij Edgar de Cruijer op les. Hier leer ik beter schilderen op de manier van de “oude meesters”. Het schilderij wordt opgebouwd in 3 lagen ( 1mager opzetten, 2 alles goed uitwerken 3 door de glacis laag meer diepte erin brengen). Mijn onderwerpen zijn vooral stillevens en de natuur. Zie ook www.skildernocht.nl
16 Hotel Restaurant De Oorsprong, Huis ter Heide 7 (in de afslag Langweer), St. Nicolaasga
Rens Hoekstra. Pakkend zo kan de stijl van Rens Hoekstra uit Akkrum het beste worden omschreven. Landschap, mens en dier schildert zij in een geheel eigen sfeer met olieverf. Gelaagdheid en doorwerktheid spreken haar aan. Ondanks het expressieve blijft het stille van kracht. Het werk is niet verhalend maar laat het beeld zien zoals het vanuit het werk is ontstaan. Inspiratie is ontleend aan de dagelijkse realiteit of eigen fantasie. Haar stijl is zowel figuratief als geabstraheerd.
Walter de Graaf. De liefde voor de schilderkunst en de betrokkenheid bij de Jouster festiviteiten van Walter de Graaf komen samen in de expositie in De Oorsprong en tijdens de Atelier- en Tuindagen 2018. Te zien is een afspiegeling uit de periode 2003 tot en met 2018. Als materiaal gebruikt hij veelal olieverf en past dit voornamelijk toe op Mansonite of MDF. Hij heeft een breed scala aan onderwerpen. Zijn stijl is figuratief.
Willy Sybesma. Naar onderwerpen voor ‘de gevoelige plaat’ is fotografe Willy Sybesma voortdurend op zoek. Voor deze Friezin in hart en nieren is het vastleggen van herinneringen belangrijk. Voor nu en later een kostbaar bezit. De camera is haar creatieve uitlaatklep. Zij fotografeert graag mensen, maar ook de Friese natuur en de Nederlandse stranden. Tevens is zij beschikbaar voor bedrijfsreportages en schoolfotografie.
Schilderschool Kessels en van Keeken. In het mooie atelier van Hotel de Oorsprong geeft Kunstenaar Arthur Kessels sinds 2006 schilderlessen aan enthousiaste cursisten. De schildercursus is bedoeld voor zowel beginners als gevorderden. Tijdens onze schilderlessen leert u op een plezierige en ontspannen manier goede schilderijen maken. U leert wat “licht” doet in landschappen en op voorwerpen. U hoeft geen teken-of schildertalent te bezitten want stap voor stap wordt u de basiskennis bijgebracht.
De “kneepjes van het vak” zijn voor iedereen te leren, ongeacht de leeftijd. Na korte tijd begint u de eerste vruchten van de lessen te plukken en gaat u genieten van een fantastische hobby. Meer informatie? Bel of mail ons op: 06 137 571 24 info@kesselsenvankeeken.
17 Splinter & De Vosch, Bredyk 1, Langweer
18 Creatheek en Hobbywerkplaats, Rengerstraat 1, St. Nicolaasga
In de Hobbywerkplaats vindt voornamelijk hout- en metaalbewerking plaats. Dit varieert van het maken van b.v. een nestkastje tot het maken van ingewikkeld inlegwerk in meubels. De Creatheek is de plek om te handwerken, schilderen, beeldhouwen, boetseren enzovoort. Het niveau van hobby beoefening is van absolute beginners tot prijswinnende professionals. Door te proberen en te experimenteren leren we van elkaar en stimuleren we elkaar. Het gaat er bij ons vooral om dat iedereen met veel plezier, samen met anderen, zijn hobby beoefent.
19 Eigen Atelier Monique van der Mei, Vegilinstraat 4a, St. Nicolaasga
DOOR OMSTANDIGHEDEN IS DEZE LOCATIE HELAAS NIET TE BEZOEKEN
20 Roeach Permacultuurtuin van Janet Pasveer, Harddraversweg (Nutstuin)
Kom u op zondag 16 september verwonderen over hoe de tuin de droge, warme zomer heeft doorstaan. Een Permacultuurtuin zoals deze is erop gebouwd om extreme weersomstandigheden zo goed mogelijk te overleven. Ieder jaar is anders, waardoor ook de oogsten van groenten en fruit ieder jaar anders zijn. De kunst is om hier creatief mee om te gaan. Wij zien hierin een uitdaging.
Tijdens de rondleidingen om 11.30 en 14 uur kunt je zien, voelen, ruiken en proeven hoe de tuin er voor staat. Je krijgt dan uitleg over de Perma-tuin en antwoord op vragen die die je hebt. Wil je meer eten uit eigen tuin?? Kom dan zeker even langs voor heel praktische tips en trucs. Gad Bros van www.lekkerbros.nl verzorgt wat lekkers bij de ‘tuin-thee’.
21 Kruiden- en Plantloretuin, De Goede hoop, Vegelinsweg 17
De plantloretuin is een tuin niet alleen om te bekijken, maar ook om te ruiken, voelen en proeven. Op het zonnige terras kan heerlijke thee of koffie gedronken worden. Er kan een keuze gemaakt worden uit een twintigtal bloementheeën uit eigen tuin. Daarbij worden zelfgemaakte lekkernijen geserveerd zoals lavendelkoekjes, taart met vruchten uit de tuin of Friese “paddenstoeltjes”.
De winkel is eigenlijk een verlengstuk van de tuin en zeker ook de moeite waard om te zien. Hier worden naast koffies en theeën diverse artikelen verkocht, veel hand- en zelfgemaakt.
22 Bloemerstee, Ballingbuer 14, Goingaryp
Grietje van der Reijnst- Brak. Fotografie en schilderen zijn beide een grote passie van Grietje. Als materiaal gebruikt zij voor haar schilderijen acrylverf. Vooral het warme kleurgebruik en losse schildertechniek zijn opvallend. Aan haar schilderijen ligt een fotografische blik ten grondslag. Dit is dan ook in de verrassende composities van haar schilderijen terug te zien.
Meer weten, ga dan naar: www.hetstaaterop.nl
Walter de Graaf. De liefde voor de schilderkunst en de betrokkenheid bij de Jouster festiviteiten van Walter de Graaf komen samen in de expositie in De Oorsprong en tijdens de Atelier- en Tuindagen 2018. Te zien is een afspiegeling uit de periode 2003 tot en met 2018. Als materiaal gebruikt hij veelal olieverf en past dit voornamelijk toe op Mansonite of MDF. Hij heeft een breed scala aan onderwerpen. Zijn stijl is figuratief.
Jose Hingst. Ik heb altijd een passie gehad voor creëren en vormgeven. Liefst eenvoudig, maar doordacht. Mijn eigen creativiteit kunnen uiten is als ademen voor mij. Het heeft grote invloed op mijn geluksgevoel. Schilderen is voor mij vrijheid, onbeperkt bezig zijn met vorm en kleur. Heerlijk ‘boetseren met verf’. Sfeer creëren op een zo eenvoudig mogelijke manier. Met weinig veel laten zien, waarbij onderwerp en techniek ondergeschikt zijn aan het gevoel dat het schilderij de kijker geeft.
Sinds een paar jaar heb ik een eigen atelier in Joure aan de Fabrykswei 4a. Ook geef ik hier wekelijks les aan een groep enthousiaste cursisten en verzorg ik workshops.
Auke Hartstra. In zijn jonge jaren wilde Auke Hartstra al naar de kunstacademie. Na zijn pensionering ging zijn wens om te schilderen alsnog in vervulling. Hartstra schildert op paneel en incidenteel op doek of karton. De onderlaag zet hij voornamelijk aan met acrylverf en werkt dan verder met olieverf. Het dagelijks leven is zijn inspiratiebron. Een duidelijke balansopbouw van compositie, proportie, kleur en toonwaarde is kenmerkend.
Zijn stijl is zowel impressionistisch als abstract en nog steeds in ontwikkeling dankzij lessen van gerenommeerde kunstenaars.
Silvia van der Wal. Al mijn hele leven ben ik creatief op een breed gebied. Gaandeweg werd mijn interesse gewekt voor het beeldhouwen.
Ik werk met verschillende materialen, aluminiumcement, chamotteklei etc. Sinds 2000 volg ik lessen bij Gosse Dam, eerst aan de Heerenveense school, later privé. En vond daar altijd veel inspiratie en kon mij verder ontwikkelen.
De Toverlantaarn heeft zich teruggetrokken.
23 Thuislocatie Noard 29, Broek
Simmerlûd van de schilder en de dichter, een duo-expositie van Bernardien Roze en Marije Roorda waarin beeld en taal elkaar spontaan ontmoeten.
Bernardien Roze (1959) schildert zowel met olieverf als met acrylverf. Zij laat haar leiden door het landschap en de wisseling van het seizoen. In haar expressieve werk ligt de`oogopslag’ van de schoonheid in de natuur. Graag werkt ze aan een tweeluik: twee beelden, die elkaar in de compositie versterken. Of in een serie waarin ze een thema van meer kanten beleeft en uitwerkt. Op www.bernardienroze.nl is haar lange werklijst te zien.
Marije Roorda (1948) schrijft gedichten en korte verhalen. Meestal werkt ze twatalich: in het Fries en in het Nederlands. Ook zij vindt inspiratie in het landschap waarin zij haar bestaan herkent. Haar werk verscheen in het tijdschrift Ensafh. en in verzamelbundels. Ze won twee keer de Rely Jorritsmaprijs met een gedicht. In 2017 werd haar debuutbondel `In spantou om ’e tiid’ uitgebracht.
24 Kerk in Broek, Noard 21
Bouke Hobma. Het blijkt dat kunstenaars behoefte hebben om hun omgeving af te beelden, in welke vorm dan ook. Je zoekt als het ware contact met de plek die je lief is. Het landschap is mij dierbaar, voor mij is het respect voor het land gelijk aan respect voor het leven. Ik voel dat de aarde mijn moeder is, je wordt er geboren en gevoed en sterft er als onderdeel van het grote geheel. Ik zoek naar de architectuur van het landschap en onderzoek het vertrouwd beeld. Het schilderen is geen afbeelding van het zichtbare, maar een verbeelding dat het landschap in mij teweegbrengt en tracht de opgedane indrukken in schetsmatige vormen, ontdaan van het overbodige weer te geven. Bauke Hobma, Sinserpaad 2, 8615 LX Blauwhuis 0515 579756 E-mail: b.hobma@ziggo.nl
Rosa Pennings (04-09-1958). Klei is voor mij veelzijdig, aards, uitdagend, voorspelbaar en onvoorspelbaar tegelijk! Ik werk graag in thema’s en met verschillende technieken. Het liefst werk ik met simpele bewerkingen daarbij gebruikmakend van texturen en het decoreren met engobes. Inspiratie vind ik in de natuur; wandelend in bos en duin en langs het strand en zeilend op de Friese wateren. Sinds 2012 zijn er al verschillende werkstukken intuïtief ontstaan uit stukken drijfhout, gevonden op het mooie Griekse eiland Kreta. Het hout ziet er prachtig geslepen en wit uitgeslagen door het zout en de zon. Ook stooktechnieken hebben mijn bijzondere interesse, van Raku tot kapselbrand echt prachtig om te zien wat vuur(rook) samen met de elementen lucht en water in combinatie met de klei teweeg kunnen brengen.
Op dit moment ben ik werkzaam als keramiekdocent aan het centrum voor de kunsten “it Toanhûs” in Joure waar ik mijn liefde en passie met enthousiasme overbreng naar mijn cursisten.
25 Fransje Versloot, Slachtedyk 24a
Fransje Versloot. VAN SCHILDERIJ TOT COUTURE.
Schilderij, foto, stof, patroon, couture. Was het maar zo eenvoudig. Waarom is het ene doek wel geschikt als jurk en het andere niet? Is een doek wat je mooi vindt, ook het doek waar je een bloes van laat maken? Hoe breng je dit tot een harmonisch geheel? Dat is de uitdaging waar Hans Noordstrand en Fransje Versloot nu voor staan samen, met een select groepje mensen voor wie de kleding gemaakt gaat worden. De wereld van de Kunst en de Couture, willen Hans Noordstrand en Fransje Versloot samen gaan verbinden. Een prachtig, maar ook krachtig samenspel van gevoel, vakkennis en kunde. Ze willen de kijker, het publiek laten delen in de werelden van hun beider vakken, de passie die ze er dag in dag uit in leggen. Ze willen mensen aan het denken zetten, meenemen op een reis in de verbeelding. Laten zien en voelen hoe je op een andere manier tegen kunst en mode aan kunt kijken.
Taal van beeld, vorm en kleur, 14-15-16 september 2018, dagelijks van 11-18 uur. Met een lezing en modeshow op zaterdag 15 september.
Kijk voor het volledige programma op www.fransjeversloot.nl 0f bel 06 10323891