Laatste nieuws

Midstraat Pand nr. 81

Begin dit jaar hebben we contacten gelegd met de leegstandscommissie van de Midstraat. Het leek ons een prachtig idee om in leegstaande panden in de MID kunst uit te stallen. Siska, onze grafisch ontwerpster en zelf ook kunstenaar heeft hierin het voortouw genomen. Met als prachtig resultaat dat in Pand 81 in de Midstraat een mooie (tijdelijke) uitbreiding van de expositie-locaties is gerealiseerd. Het blijft tijdelijk, als er zich een huurder voor het pand aanmeldt, moeten wij weer vertrekken. 

We zijn nu aan het onderzoeken of er op meerdere plekken ruimte is. Om dan in de zomer, bijvoorbeeld eens per maand een open Kunstweekend in de MID te organiseren. Deze plannen gaan we uitwerken. 

Dick Tillema is de nieuwe exposant in de etalage van pand 81 in de Midstraat. Zijn schilderijen zijn vaak kleurrijk, waarin details van verweerde en roestige onderdelen hem vooral boeien. Zijn keramiekwerk wordt uit kleiplaten opgebouwd en vaak in een buitenoven gestookt, waardoor interessante kleuren ontstaan.