Opening op 3 augustus 2018 van twee exposities door de heer Fred Veenstra, burgemeester van de gemeente De Fryske Marren.

 

 

De kunstenaars Pim Lenos en Gjalt Blaauw, de heer Fred Veenstra, burgemeester van De Fryske Marren, de Stichting Keunst en Keur en genodigden en belangstellenden zijn feestelijk naar binnen gezongen door Bruzenije.

In het Gemeentehuis heeft Pim Lenos een klasse tentoonstelling neer gezet. Lenos is een veelzijdig en gerenommeerd kunstenaar. Zijn werk vindt ook veel waardering in het buitenland. Zijn abstracte expressionistische art is in het Gemeentehuis tot en met 7 oktober te bezichtigen.

Park Heremastate is voor Keunst en Keur nieuw als expositielocatie. In het kader van de Culturele Hoofdstad 2018 werd ingehaakt op de activiteiten en is er in het Park een beeldenexpositie georganiseerd. Vorige week zijn de drie prachtige sculpturen van Gjalt Blaauw in het park geplaatst. Vanaf nu en gedurende deze hele zomerperiode tot 22 september zijn de sculpturen van Gjalt Blaauw in het Park te bezichtigen.

De expositie in het Park is tevens onderdeel van de Atelier-en Tuindagen in Joure en omstreken. Dit jaar alweer de elfde editie. Op 25 locaties worden in het weekend van 15 en 16 september aanstaande exposities georganiseerd. Het belooft een mooie route te worden.

 

 

deel/share